Gemaakt door:

Roy

Leestijd

2 min

Een doel trekt je de toekomst in

Als je iets wilt veranderen in je leven, zul je dat als doel moeten stellen. Zo kom je erachter wat je écht wilt en kun je in beweging komen. Alleen als je een duidelijk doel hebt, heb je iets om naartoe te werken. En zo komt verandering weer een stap dichterbij.

Een doel trekt je de toekomst in, geeft je richting, focus en inspiratie. Het tegenovergestelde gebeurt als je geen duidelijk doel hebt. Je blijft waar je bent, je weet niet waar je naar toe wilt. Wat er dan gebeurt, is dat je frustratie voelt omdat je nog niet bent waar je wil zijn. Ga ervoor! Dat geeft voldoening, energie en zelfvertrouwen. Dit gaat niet altijd om grote doelen. Begin klein en als je dat vol kunt houden, bouw je daarop verder.

Ik had nooit gedacht dat dit voor mij was weggelegd.

Johan Muurlink

Oud-deelnemer Johan Muurlink sloot zichzelf letterlijk en figuurlijk af van de buitenwereld. Hij had geen doel, geen zicht op een gelukkige toekomst. “Na de training heb ik mijn eigen project opgezet: ‘Niet graag een lege maag’. Ik ontdekte dat er kinderen zijn die zonder lunch naar school komen. Nu zorg ik al 2,5 jaar voor vers fruit, een belegde boterham en wat te drinken. In het buurthuis heb ik mijn eigen hokkie waar ik alles opsla en de boterhammen smeer. Vandaar breng ik ’t lopend rond. Dat doe ik nu voor drie basisscholen op Rotterdam-Zuid. Maar ik zou er nog veel meer aan kunnen!” (lees hier het inspirerende verhaal van Johan)

Tips om jouw doel te bereiken

  • Neem iedere ochtend even de tijd om je intentie te bepalen voor die dag.
  • Blijf je vooruitgang zien, hoe klein ook. Dit zorgt telkens weer voor motivatie en geluk.
  • Je doel is een richting, maar de weg naar je doel is nog veel interessanter.
  • Wees dankbaar, vriendelijk en oprecht naar jezelf en anderen.

Heb jij een doel voor jezelf waar je écht in gelooft?