Esther Pouwe

 

 

Waar kom ik vandaan?

Mijn reis naar wie ik nu ben is een weg geweest met vele uitdagingen. Zo werd ik opeens in 2011 chronisch ziek en was het de vraag of ik het zou redden. Ik was vastberaden om alles op alles te zetten om levend het ziekenhuis te verlaten. Wat was ik blij dat het mij lukte! Daarna kwam mijn nieuwe reis met een chronische ziekte, ik moest opnieuw leren leven. Geen energie hebben voor de simpele dingen zoals eten of douchen. Hierdoor leerde ik alle kleine dingen te waarderen. Wat een weelde is het om zonder zorgen en moeite bijvoorbeeld je te kunnen aankleden of te kunnen koken. Na deze diagnose kreeg ik nog een aantal andere ziektes en aandoeningen erbij. Dit had niet alleen invloed op mijn lichamelijke gezondheid, maar ook vooral op mijn mentale gezondheid.

Remember, you’re the one who can fill the world with sunshine

Op deze reis heb ik mijn belangrijkste kernwaarden ontdekt, namelijk positiviteit en kracht. Dit hielp mij om al deze obstakels te overwinnen en dat ik ondanks alles er altijd sterker uitkwam. Hoe belangrijk waren deze kernwaarden om ervoor te zorgen dat ik elke dag met een glimlach opsta en te genieten van elke dag die ik heb. Want hoe hopeloos de situatie ook lijkt, geef nooit op!

Het zal altijd een onderdeel van mij zijn, alleen ik weet nu hoe ik ermee om moet gaan en dat het heel belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Ik HEB een ziekte, ik BEN niet mijn ziekte.

Waarom ben ik hier?

Door mijn ervaringen wil ik graag mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Mensen meegeven dat als je echt iets wil, je het echt kan bereiken. Er zit zoveel potentie in mensen, alleen hebben we soms een steuntje in de rug nodig of een frisse blik op bepaalde situaties. Vaak hebben mensen niet meer de juiste personen om zich heen die ze kunnen inspireren. Deze mensen heb je juist nodig om gemotiveerd te raken om alles uit het leven te halen. Zo krijg je de middelen om uitdagingen die op je weg komen te overwinnen.

Ik ben de stille kracht achter de schermen van Reset Yourself, de zogeheten kantoor tijger. Ik zorg ervoor dat alles goed verloopt en geregeld is, zodat de trainers zich vooral kunnen focussen op de kandidaten en hun reis naar een nieuwe start.

Waar ga ik naartoe?

Om een mooie metafoor te gebruiken: Ik heb mijn trossen los gemaakt, uit mijn veilige haven gevaren en ga nu richting de open zee. Het is tijd om mijn horizon te verbreden. Om zo naar alle hoeken van de wereld af te reizen en op deze manier meer mensen te inspireren die op mijn pad komen. Hoe mooi is het als we niet alleen mensen uit het sociaal domein, maar ook andere mensen kunnen inspireren. Alles om de wereld wat mooier te maken.

Deel dit artikel: