Lars Bijl

 

Waar kom ik vandaan?

Soms loopt je leven anders dan gepland. Je denkt een bepaalde kant op te gaan en opeens kom je totaal ergens anders terecht. Zo was ook mijn leven. Op jonge leeftijd kreeg ik last van psychische klachten en dat gooide heel mijn leven ondersteboven. Zo erg zelfs dat ik het leven niet meer zag zitten. Ik bleef hangen in een negatieve spiraal en van mij hoefde het allemaal niet meer. Na jaren therapie en talloze psychologen was het genoeg: Het roer moest om. Ik was zo gefocust op wat er niet kon en wat er allemaal moeilijk ging in mijn leven, dat ik de mooie dingen niet meer kon zien. Door te focussen op wat er juist wel allemaal mogelijk is, kon ik mezelf ontdekken en kijken waar mijn kracht ligt: Mensen inspireren.

Voor wie ik liefheb, wil ik heten

Waarom ben ik hier?

Mensen ondersteunen door een beetje over jezelf te babbelen. Kan het nog mooier? Ik ben lang op zoek geweest naar zingeving en de reden waarom mijn leven zo gelopen is. Nadat ik zelf de Reset Yourself training had gevolgd, wist ik het. Dit is mijn superkracht. Als er ook maar een persoon is in de wereld die iets aan mijn verhaal en situatie heeft, dan is het het waard. Het leven is soms zo lastig en ingewikkeld en het lijkt soms uitzichtloos. Samen is het gemakkelijker om die spiraal te doorbreken en het leven soms niet te serieus te nemen. Iedereen kan het roer omgooien, alleen soms heb je net iemand nodig die je daarbij ondersteunt.

Waar ga ik naar toe?

Er blijft altijd liefde in de wereld en ik ben ervan overtuigd dat we samen de wereld een stuk mooier kunnen maken. Mensen voelen zich vaak eenzaam, terwijl we allemaal met elkaar verbonden zijn. Eigenlijk begint het allemaal bij zelfliefde: Vind jij jezelf liefde van anderen waard? Of trek je jezelf terug en blijf je alleen? Dat wil ik de mensen meegeven: De wereld is mooier met jou erbij, zie dat zelf ook in! Samen kom je eenmaal verder dan alleen en als er dan ook nog wat te lachen valt in het leven, dan ben ik zeker van de partij!

Deel dit artikel: