Sander de Kramer

Hij is de man met het grootste hart van Rotterdam. Voorvechter voor dak- en thuislozen, de verschoppelingen waar de gemiddelde mens met een boog omheen loopt. Meet Sander, onze Rotterdamse topper. Wat bijzonder dat we hem onze vriend mogen noemen!

Vanaf 1994 was De Kramer hoofdredacteur van de Rotterdamse daklozenkrant, die hij in veel steden in Nederland oprichtte. In 2003 werd hij de bondscoach van het Nederlands daklozenteam, dat brons haalde op het WK Daklozenvoetbal in het Oostenrijkse Graz. Met Hugo Borst richtte hij in 2007 de stichting Sunday Foundation op, die zich inzet voor kansarme kinderen in Sierra Leone. Sander was in het West-Afrikaanse land om een reportage te maken over de verschrikkelijke gevolgen van de burgeroorlog. Hij werd diep geraakt door de vele weeskinderen, die om te overleven in de diamantmijnen werkten. Terug in Nederland startte hij een grootscheepse actie om de wantoestanden in Sierra Leone aan de kaak te stellen. Korte tijd later haalde hij de diamantkinderen eigenhandig uit de mijnen en liet scholen voor hen bouwen. Als dank voor zijn inspanningen werd hij in Sierra Leone gekroond tot Chief. En niet zomaar een chief: Chief Ouwe Dibbes!

“Als ik onrecht zie, komt er een soort oerinstinct bij mij omhoog”

Wat is de link tussen Reset Yourself en Sander de Kramer?

Reset Yourself en Sander laten zien dat er altijd hoop is en dat mensen met de juiste steun en begeleiding hun leven opnieuw kunnen beginnen en succesvol kunnen zijn.

Als wij aan Sander vragen of hij iets kan betekenen voor de mensen die wij mogen begeleiden, wordt hij altijd enthousiast en staat hij er ook. Dat is wat wij delen: Mensen die een steun in de rug nodig hebben, zoals iedereen wel eens heeft, daar staan wij voor. Niet alleen VOOR de ander, maar vooral MET elkaar. Samen kunnen we het verschil in de wereld maken.  

Meer weten over de stichting Sunday Foundation klik hier

Deel dit artikel: