Vanessa Umboh

Ze leefde een paar jaar van 28 euro per week. En wat dit doet met je psyche, dat het alles wat je hebt uit je zuigt. Het heeft haar strijdlust aangewakkerd. Haar turbulente levensverhaal is opgetekend door Jasper van den Bovenkamp en uitgebracht onder de titel Moeder van 40.000 kinderen.

Daarom zet Vanessa zich in met alles wat ze heeft, om iets te doen aan het lot van de kinderen die in armoede opgroeien in Rotterdam, haar stad.

Ze heeft er ook een stichting voor opgericht: Stem zonder gezicht. Ze ontdekte pas echt hoe groot de armoede is toen ze zelf tijdens een burn-out in armoede terechtkwam, nota bene tijdens een carrière in de geestelijke gezondheidszorg. Toen ze misstanden in een tbs-kliniek aanhangig maakte, werd ze door de leiding bestempeld als klokkenluider en vrij snel daarna uitgerangeerd.

“It takes a city to raise our children”

Wat is de link tussen Reset Yourself en Vanessa?

Goede vraag! Wij hebben elkaar gevonden in de strijd voor mogelijkheden voor minder bedeelden. Er wordt vaak gezegd dat mensen het zelf moeten doen. Toch heeft iedereen soms ondersteuning nodig, of dat nou op het gebied is van trainingen voor mensen die het echt nodig hebben en het vaak niet kunnen permitteren, of op het gebied van armoede en een basisbehoefte als eten kopen. Verbeter de wereld en dat begint met wat je zelf kan doen om de wereld wat mooier te maken!

“Wat ik uniek vind aan Reset Jezelf is dat ze van ‘binnen’ naar ‘buiten’ werken. Ze onderzoeken met jou welke gedachten en overtuigingen je erop nahoudt, die je beperken om dé keuzes vanuit nieuwe overtuigingen te maken, die werkelijk passen bij jou en het leven waar je naar verlangt. Het leven van je unieke zelf.”

Meer weten?

Kijk dan op de facebookpagina van ‘Stem zonder gezicht’. Of ga naar de website www.stemzondergezicht.nl

Deel dit artikel: